Arıza kodu p0420

0
3603

Ford araç sahiplerinin en çok karşı karşıya kaldığı sorunlardan birisi olan Arıza kodu p0420 hakkında sizlere bilgiler sunmaya devam edeceğiz. Özellikle son zamanlarda karşımıza çıkan sorunları gidermek adına siz değerli okurlarımıza yardım etmek için hazırladığımız bu yazı dizimizde Arıza kodu p0420 hakkında merak ettiğiniz sorunun detaylarını ve çözümü hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

Aracınızda Arıza kodu p0420 ile karşı karşıya kaldığınız zaman yapmanız gereken sorunun neyden kaynaklandığını bilmek olacaktır. Özellikle son zamanlarda oldukça önemli olan bu sorunu çözmek için sorunun aracınızda bulunan LPG’den kaynaklandığını bilmenizde fayda var. Özellikle Ford marka araçlarında LPG takılı olan müşterilerin sık sık karşılaştığı sorunlardan olan bu arıza kodunun son derece basit bir çözüm yolu olduğunu bilmelisiniz. Ancak burada sizin aracınızda çok önemli bir sorun olmadığını ve sorunun çözümünün 5 dakikalık bir iş olduğunu belirtelim.

ariza-kodu-p0420

İlk olarak Arıza kodu p0420 ile karşı karşıya kaldığınız zaman aracınızı stop ettirdikten sonra biraz beklemeniz gerekmektedir. Bu işlemden sonra aracınızın kaputunu açarak akü kutup başlarını sökmelisiniz. Akü kutup başlarını söktükten sonra yapmanız gereken işlemin 5 dakika gibi bir süre beklemek olacaktır. bu bekleme süresinden sonra kutup başlarını yeniden takarak çözümü bulmuş olacaksınız. Ancak burada Arıza kodu p0420 belli bir süre sonra yeniden yanacaktır. Bu durumu pek fazla umursamayın çok önemli bir sorun değildir ancak eğer bu konuda sizin canınızı sıkan bir durum varsa yapmanız gereken en yakın ustanıza giderek Arıza kodu p0420 kodunu sildirmek olacaktır.

CEVAP VER